NIEUWSBERICHTEN 2018

19 november 2018

Schenking stilleven uit 1944 van Jan Homan


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Homan - Stilleven - Olieverf op doek - 1944


Een feestelijke schenking voor ons in aanloop naar het honderdste geboortejaar van Jan Homan in 2019 en de solo-expositie van hem in De Ezelstal. Het stilleven is rechtsonder gesigneerd en gedateerd. Het is een olie op board van 51/44,3 cm.


Het is een werk uit de particuliere collectie Urban uit Hoorn. Nh. Cick Urban was een hechte vriend van Jan Homan en verzamelaar van zijn werk. Alle werken uit die collectie zijn van voor 1949 toen het gezin Homan naar Staphorst verhuisde. De collectie wordt nu beheerd door zijn dochter, die de schenking heeft gedaan. Het stilleven is een waardevolle aanvulling op de kerncollectie van De Ezelstal. We zijn daarom extra dankbaar voor dit genereuze gebaar!

10 maart 2018

Tentoonstelling in Gemeentehuis te Rheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorkant boekje Gradus Verhaaf


De tentoonstelling ‘Gradus Verhaaf’ wordt geopend op donderdag 22 maart om 17.00 uur en zal duren tot vrijdag 4 mei 2018. De expositie is te bezoeken tijdens kantooruren in het gemeentehuis van Rheden: Hoofdstraat 3 in De Steeg.

15 januari 2018

Verdwenen beeldje Gradus Verhaaf.

 

Dit beeldje van Gradus Verhaaf is sinds hij in Velp is gaan wonen spoorloos verdwenen. Het is het laatste beeldje wat nog niet verkocht was. Vanaf 2009 zit het in de kerncollectie van De Ezelstal en is uiterst belangrijk om een goed overzicht te kunnen geven van de werken van Gradus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeldje Gradus Verhaaf © de Ezelstal

 

Als geheugensteuntje voor Gradus is er een etiket aan de onderkant geplakt waarop staat dat het niet te koop is en in de kerncollectie hoort. Omdat Gradus er zo van genoot hebben we het al die tijd bij hem laten staan. We hopen van harte dat deze oproep succes heeft en het beeldje weer veilig ‘thuis’ komt.


Oproep

Weet u waar het beeldje is? Neem contact op via de contactpagina: